Imagine More ... Είσοδος στο VR

Cassini το μεγάλο φινάλε στην ατμόσφαιρα του Κρόνου

Ήμουν από τους τυχερούς που το είδα σε RealTime όταν το Cassini έστελνε φωτογραφίες από τον Κρόνο, πριν 20 χρόνια … σας θυμίζω πως τότε δεν υπήρχαν γρήγορες συνδέσεις. Όταν “ζεις” τέτοια πράγματα όλα τα επί γης μοιάζουν μηδαμινά, πραγματικά αμελητέα. Με την σκέψη ότι ανθρώπινο πόδι έχει πατήσει σε ένα ξένο σώμα όπως η σελήνη (που ίσως είναι ένα αρχαίο κρύο κομμάτι της γης) όταν βλέπεις και αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος του Κρόνου σε πιάνει ρίγος (τουλάχιστον εμένα). Όταν το συζήταγα με “κόσμο” – φίλους που δεν έχουν σχέση με αστροφυσική, έλεγαν : “Παράτα μας ρε Τάσο εδώ έχουμε τόσα προβλήματα και εσύ κοιτάς τον Κρόνο ? ” Μεγάλη απογοήτευση για το ανθρώπινο είδος, μεγάλη.


Στο Video παραπάνω με ελληνικούς υπότιτλους δείτε το ταξίδι του Cassini όλα αυτά τα χρόνια 

Κατά καιρούς έβγαζε Live Feed η Nasa για προσγείωση ΜΗ επανδρωμένου διαστημοπλοίου σε αστεροειδή ! WTF ! το έβαζα στα social networks 1 Like και αυτό από την γυναίκα μου που ήταν στο διπλανό δωμάτιο και τις φώναζα να έρθει να το δούμε μαζί. Έβαζα στο Facebook τι είχα μαγειρέψει και έπαιρνα 70-80 Like (τόσους περίπου είχα στο Facebook) και αναρωτιόμουν …τι προβλήματα έχει αυτός ο εεερμος κόσμος, τι του έχουν κάνει. Μια φορά μάλιστα έβαλα ψευδής είδηση ότι έρχεται κομήτης σε prime time… καμία αντίδραση ! Τίποτα ! Βάζω ότι νίκησε ο Ολυμπιακός 70-80 Like.

Αυτό ήταν το κοινωνικό μου πείραμα είχε φτάσει στο τέλος, καμία ελπίδα για την ανθρωπότητα.

Δεν αναρωτιέμαι πλέον γιατί πιστεύουν σε εικόνες 2 διαστάσεων ζωγραφισμένες και σε άχρηστα βιβλία που γράφτηκαν από γιδοβοσκούς (την Παναγιά δεν θα την ξαναβάλεις στο στόμα σου την Παναγιά) με το Game Of Throne (Fire And Ice λέγεται το βιβλίο) να μοιάζει παραμυθάκι, η καινή διαθήκη εφαρμόζεται κατά γράμμα από περισσότερο 4 δις ανθρώπους σε όλο το πλανήτη. Το παράτησα …λέω πλέον “ναι ναι μεγάλη η χάρη του” ή στην Γιορτή μου την ανάσταση λέω σε όλους ευχαριστώ για να μην χαλάσω φιλίες ή για να μην με βλέπουν σαν αντίχριστο (ούτε αυτός υπάρχει βασικά) και βάζω το Live της NasaTV να δω σε τροχιά αυτόν τον υπέροχο πλανήτη. Νιώθω κάπως σαν ” θεός ” και ηρεμώ.

Στις 15 Σεπτεμβρίου του 2017 λοιπόν το Cassini θα πέσει στην επιφάνεια του Κρόνου και πριν πέσει θα μετρήσει ατμόσφαιρα και θα στέλνει κατα ρυπάς φωτογραφίες από τα σύννεφα κλπ κλπ ότι πιάσει. Αυτό θα γίνει κυρίως για να μην μολυνθεί το περιβάλλον από τα πυρηνικά που κουβαλάει το Cassini.

H βουτιά θα είναι θεαματική και το Project Cassini θα τελειώσει με “τόνους” πληροφορίας κυρίως από τους δορυφόρους του Κρόνου που προσωπικά πιστεύω στον Εγκέλαδο υπάρχει ζωή κάτω από τους πάγους του αφού όλος ο πλανήτης – δορυφόρος είναι μια κάτω από ο πάγο θάλασσα. Εκεί θα είναι και η επόμενη αποστολή της ΝASA …για αναζήτηση αυτής της ζωής. Όχι δεν γράφεται σε κανένα ιερό σας βιβλίο, πως θα μπορούσε άλλωστε ?

Η τεχνολογία που είχε κατασκευαστεί το Cassini είναι πριν 10-15 χρόνια αν σκεφτείτε τι κινητό είχατε πριν 15 χρόνια θα καταλάβετε τι τεχνολογία υπάρχει σήμερα και τι μπορεί να κάνει. Η γνώση που έχουμε για το ηλιακό μας σύστημα αρχίζει να παίρνει μορφή με νέους τρόπους αναζήτησης. Μόλις είδα πραγματική φωτογραφία από τον Βόρειο τμήμα του Κρόνου έμεινα με ανοιχτό το στόμα, όταν είδα τα “δαχτυλίδια”  αυτά τα κομμάτια πάγου που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον Κρόνο κατάλαβα πολλά και επειδή έχω διαβάσει κάποια αρχαία ελληνικά κείμενα βρήκα όχι τυχαία τι ήθελε να πει ο αρχαίος συγγραφέας για τον …Κρόνο. Αυτό που δεν κατάλαβα ποτέ είναι πως διάολο ήξερε καταρχήν για τον πλανήτη, τόσο αναλυτικά (περιγράφει όπως κατέγραψε ο Cassini ! ) αυτό ίσως δεν θα το μάθω ποτέ αλλά το ψάχνω…

Την Ημέρα που θα κάνει το Grand Finale το Cassini θα το μεταδώσει  το JahooBox σας αλλά και το Jahoo.gr ζωντανά … θα το μάθετε.

Καλώς ήρθατε στο 2017 αναζητήστε παρακάτω :

Nasa – > Οδηγός για την τελευταία τροχιά κλικ εδώ 

Nasa -> Όλα τα Video από την αποστολή του Cassini

Nasa -> Φωτογραφίες RAW (όπως τραβήχτηκαν δηλαδή) κλικ εδώ

ο ΙΤ-αλός

Είσοδος

Enter username or email
Περισσότερα
Η Τεχνολογία του Michael Jackson