Imagine More ... Είσοδος στο VR

Cosmos 2040 Το πρόβλημα είσαι εσύ

Η Φύση – Επιστήμη είναι δικτάτορας ! Αν μπορέσεις να το κατανοήσεις θα καταλάβεις ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο από την επιστήμη της φύσης, όσο και να θέλεις δεν μπορείς να περάσεις μέσα από ένα τοίχο γιατί η φύση διακατέχεται από νόμους και έτσι είναι ( Μην προσπαθήσεις να σηκωθείς από την καρέκλα τρέχοντας προς το τοίχο του σπιτιού σου για να το καταλάβεις αυτό ε ?).

Αφού το κατάλαβες, κάθισε και σκέψου πως δεν είσαι ούτε Μακεδόνας αρχαίος Έλληνας, ούτε υπό καθεστώς κάποιου παππούλη με άσπρα γένια θεού ούτε τίποτα φανταστικό – δεν είσαι σε ταινία. Είσαι μια μονάδα μέσα σε ένα κοινωνικό-οικονομικό σύνολο που σου έχουν επιβάλλει περίπου 2500 χρόνια και τώρα φτάνει στο ναδίρ του. Συνήθισε το.

Ο Πλανήτης αυτή την στιγμή έχει πρόβλημα τόσο από πλευράς ηλιθιότητας όσο και σε πρακτικό πρόβλημα επιβίωσης, τελειώνουν τα καύσιμα ενέργειας, άχρηστος καταναλωτισμός, κυριολεκτικά το είδος του Homo Sapiens ΠΕΙΝΑΕΙ και δεν υπάρχει λόγος γι αυτό. Θα μου πεις ωραία όλα αυτά αλλά δεν υπάρχουν φράγκα όλοι χρωστάμε, ναι αλλά που χρωστάμε ? Στο κράτος της γης ? Ξαναδιάβασε την 1η παράγραφο αυτού του κειμένου γιατί μάλλον δεν το κατάλαβες καλά. και συνήθισε το.

Θα ξαναπείς: Σιγά ρε έξυπνε όλα εύκολα τα έχεις, πως θα αλλάξω εγώ τις νοοτροπίες όλων των πολιτισμών, όλα αυτά τα θηρία των ” αγορών “, τις τράπεζες , τα funds τους τρελούς ηγέτες που χωρίζουν τους ανθρώπους σε μαύρους και άσπρους και κίτρινους και μπλε ? Εγώ είμαι Έλλην ρε έφτιαξα την δημοκρατία ! Εγώ είμαι Έλλην ρε του Μέγα Αλέξανδρου Υιός ! Εγώ έφερα τα φώτα του πολιτισμού ! Αυτό δεν λες ? Νομίζεις ότι ζεις στο 350 προ Ναζωραίου και ακόμα πιστεύεις ότι αναστήθηκε από τον βιολογικό θάνατο. Άξιος της μοίρας σου, άσε τουλάχιστον αυτούς που ασχολούνται με την επιστήμη  να έχουν την Undeniable κατάσταση ότι ζούμε στην εποχή της πραγματικής τεχνητής νοημοσύνης που υπάρχει και υφίσταται αυτή την στιγμή που μιλάμε.

Συνήθισε το.

Όχι η Ελληνική γλώσσα δεν είναι η γλώσσα των υπολογιστών, τα μαθηματικά είναι, όχι δεν ανακάλυψαν οι Έλληνες τα μαθηματικά αλλά οι αρχαίοι ανατολίτικοι λαοί πριν χιλιάδες χρόνια, μιλάμε για 3000 χιλιάδες χρόνια ΠΡΟ ΕΛΛΗΝΩΝ και αν θέλεις απόδειξη δες τις πυραμίδες. Κανείς δεν είναι εκλεκτός, κανένας πολιτισμός δεν είναι, φτάνει μια εποχή μέσα στο χάος του χρόνου που ακόμα και ανώτεροι πολιτισμοί χάνονται από αυτή την αλαζονεία, από αυτή την γαμημένη αλαζονεία, έχω πολλά παραδείγματα.

Συνήθισε το.

Στο επίπεδο της επιστήμης όλα είναι νόμοι, θέλεις δεν θέλεις, αν ισχυριστεί κάποιος ότι μπορεί να ξεπεράσει αυτούς του νόμους απλά τον σταματάει η βαρύτητα τόσο απλά βλέπε τοίχος. Όμως εσύ εκεί να επιμένεις να περάσεις τον τοίχο μέχρι τελικά να γίνεις χαλκομανία.

Προσωπικά σε αυτά τα λίγα χρόνια που είμαι στον πλανήτη εκτός από την παιδική μου ηλικία που με αγώνα προσπαθούσα να καταλάβω γιατί εγώ δεν συμφωνώ με την θρησκεία, γιατί ακούω τον στενό οικογενειακό μου κύκλο να λέει για παραμύθια περί αγίων που κάνουν θαύματα και γιατί στο διάολο δεν βλέπω εγώ αυτά τα “θαύματα” αγόρασα κάμερα και έστησα καραούλι μήπως και πιάσω κανέναν. Από τότε που υπάρχει αποτύπωση φωτογραφίας-video σταμάτησαν όμως τα θαύματα πολύ πριν υπάρξω εγώ. Σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που οι εγκεφαλικοί νευρώνες τους προβάλουν αυτό που θέλουν να δουν – βλέπουν ακόμα εικόνες να δακρύζουν, άρρωστοι να βρίσκουν ως δια μαγείας γιατρειά και ιπτάμενα πυρακτωμένα άλογα να πετάνε γύρω από την Ιεροσαλήμ την εκλεκτή πόλη που μέχρι σήμερα είναι ο λόγος που η ανθρωπότητα κάνει πολέμους χωρίς κάποιον γαμημένο λόγο. Στο όνομα του Γιαχβέ στο όνομα ενός φανταστικού θεού που υπάρχει ΜΟΝΟ στο αρχέγονο εγκεφαλικό φλοιό του Homo Erectus σαν σφάλμα συστήματος. Το Πρόβλημα είσαι εσύ που προσπαθείς να περάσεις τον τοίχο.

Το ότι στο παρελθόν σκοτώθηκαν πρόγονοι για ένα κομμάτι γης που στην ουσία δεν ανήκει σε κανέναν και εσύ ακόμα φωνάζεις γι αυτούς τους προγόνους ακόμα και αν έχουν περάσει 2000 χρόνια αλλά δεν σκέφτηκες και τους αντίπαλους προγόνους πως σκέφτονται το ίδιο,  το ότι μέχρι σήμερα η βιβλιοθήκη της γνώσης (  βλέπε ψηφιακό δίκτυο ) έχει την δυνατότητα να υπολογίσει την σκέψη σου κατά 99.9% με ταχύτητα petaflop αδιανόητη για τον ανθρώπινο βιολογικό εγκέφαλο , το ότι επιστημονικό δεν καταλαβαίνεις αντί να καθίσεις κάτω και να το κατανοήσεις, δεν σημαίνει ότι είσαι ο κυρίαρχος. Είσαι απλά μια μονάδα και μονάδα θα μείνεις …μια μονάδα – πρόβλημα. Εσύ είσαι το Πρόβλημα.

Το 2040 θα καταλάβεις τι λέω, αν δεν ζεις τότε θα έχεις καταλάβει τι λέω σίγουρα.

Μέχρι τότε όμως μπορείς να ανοίξεις το μυαλό σου στον παρακάτω κύριο:

Ζακ Φρέσκο 

Μετά θα βρεις και άλλους μόνος σου …

Συνήθισε το.

Είσοδος

Enter username or email
Περισσότερα
4Κ ποιος θα δει ?