Imagine More ... Είσοδος στο VR

Digital Marketing, σε ποιόν τα πουλάς αυτά ρε !

Πριν αρχίσω το Digital-γραπτό να ομολογήσω ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι αρκετά καυστικό και ίσως μερικοί του χώρου να ενοχληθούν. Αυτό κυρίες και κύριοι είναι το Digital Marketing να ενοχλείς!

Το Jahoo είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία, δημιουργεί και δεν αντιγράφει (καλά μπορεί να αγοράζει άλλου κώδικα για ανάπτυξη αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Πολλές φορές το Jahoo αναγκάζεται να συνεργαστεί με εξωτερικές εταιρίες για διάφορους λόγους ” αναγκαστικά ” . Σαν συνέπεια 2 ή και 3 φιλοσοφίες συγκρούονται είτε στον σχεδιαστικό τομέα είτε στον τεχνικό τομέα.  Πόσες φορές για ένα απλό λογότυπο εταιρίας η “αντικειμενικότητα” του σχεδιαστή ερχόταν σε σύγκρουση με τον τεχνικό και τον υπεύθυνο “Marketing” σε αντίθεση με τον πελάτη που είχε μαύρα μεσάνυχτα για το πως χτυπάει στο μάτι το…” σκατουλί καφέ ”  που έφτιαξε ο Designer ! Μετά από 6 μήνες (ναι 6 μήνες να φτιάξει λογότυπο) και επειδή είχε σκάσει 1000 ευρώ για το λογότυπο (ο πελάτης) στο τέλος είπε εντάξει παιδιά κάντε το μαύρο και προχωράμε μονόχρωμο δεν γαμιέται … και πετάγεται ο σχεδιαστής και του λέει ” μα πως εκφράζεστε έτσι”. Σαν πελάτης θα τον είχα καρφώσει στην Γη.

Μετά έρχεται ο σπουδαγμένος στα κολέγια της Αγγλίας στο Digital Marketing να φτιάξει στρατηγική στα Social και όχι μόνο … και αρχίζει : ” Στα τελευταία σεμινάρια που πέρασα στο λάντον (London) ” από γνωστές εταιρίες του χώρου Nike, adidas κλπ κλπ θα εφαρμόσουμε αυτό το μοτίβο και μπούρου-μπούρου … του λέω ” ρε μεγάλε καμπάνια στο AdWords ξέρεις να μπαίνεις στην πλατφόρμα μην μας ζαλίζεις τον έρωτα… ΌΧΙ αυτό είναι στα μελλοντικά σχέδια και χρειάζονται γνώσεις computing, managment skills σε CRM  (και κάτι άλλες παπαριές μου έλεγε που δεν καταλάβαινα) του λέω : Ρε φίλε τι λες ένα gmail θέλεις και φτιάχνεις καμπάνια ! Το ίδιο στο Facebook Ads το ίδιο και σε άλλες πλατφόρμες ! Ένα email θέλεις και να ξέρεις να πιάνεις το mouse ! A ! και να διαβάζεις το Fuckin Manual bro!

Βάρβαρο με ανέβαζε βάρβαρο με κατέβαζε … που να ήξερε ότι μίλαγε σε αυτόν που έφτιαξε την πρώτη BBS στην Ελλάδα με Amiga. Όταν του το είπα δε μου είπε πως δεν ξέρει καν τι σημαίνει BBS και Googlaρε να δει. Αφού είδε είπε πως αυτά είναι αρχαία πράγματα.

Να μην τα πολυλογώ Ο πελάτης είχε δώσει πάνω 4000 ευρώ να φτιάξει Site και είχε ένα μαύρο λογότυπο και 3-4 Digital Marketing Που έπιναν 45 φρέντο την ημέρα από τα Starbucks και καθόντουσαν στο Mac με κενή σελίδα στο indesign …το indesign ρε φίλε που είναι για να τυπώνεις εφημερίδα !

Τα παραπάνω είναι ένα απλό παράδειγμα σε Large Scale επιχειρηματίες (που έχουν οικονομική άνεση) στην Ελλάδα και θέλουν να αναπτύξουν το προιόν τους …αλλά αυτή η κυριλίστικη φιλοσοφία από wannabe programmer και ξέρω το Dreamweaver απέξω και ανακατωτά έχει φτάσει στο πάτο κυριολεκτικά τον ελληνικό σχεδιασμό και μας παίρνει μαζί του όλους …

Από τα γραπτά του Jahoo καταλαβαίνετε από μόνοι σας ότι δεν έχουμε καμία σχέση με τέτοιου είδους εταιρίες. Μπαίνουμε στο ψητό αμέσως. Καταλαβαίνουμε τις ανάγκες του επιχειρηματία ή ιδιώτη και δεν τον πλέκουμε με πολύπλοκες διαδικασίες, απλά φτιάχνουμε το καλύτερο αλλιώς θα το έφτιαχνε μόνος του. (πολλοί το κάνουν και εκεί είναι που χαλάει η σούπα)

Φυσικά δεν τους παίρνει όλους η μπάλα υπάρχουν και αλάνια υπερ-επαγγελματίες που ζουν και εργάζονται στην πραγματικότητα. 3D animator που έχουν γνώση με πειράματα για να σου βγάλουμε σωστό animation …και όχι 3 δευτερόλεπτα ( μου την έχετε δει όλοι Game of thrones CG) όχι κανονικά μελετημένα 3D και δεν εννοώ τα μοντέλα. Υπάρχουν πραγματικά με εργασία από το σπίτι τους και δεν βγαίνουν έξω για 10 ημέρες μέχρι να βρουν το Bug.

Υπάρχουν επίσης programmer με γνώσεις python (όπως ο γράφων) που ξεπερνούν πρακτικά εμπόδια ο σχεδιασμός (Design) δεν έχει μεγάλη θέση εκεί … δημιουργία από τον πυρήνα.

Το ότι μπορείς να στήσεις ένα WordPress δεν σε κάνει προγραμματιστή αλλά χρήστη του WordPress , να προσαρμόσεις όμως μόνος σου με hard core coding σε PHP είναι άλλο …

Εσύ διαφημιστή aka Greek Digital Marketing Specialist ή όπως αλλιώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου …κονέ έχεις να προωθήσεις μια εταιρία ? Αν ναι προχώρα φτιάξε Calendar στο νέο iphone 8 σου και παίζε μπάλα σε πραγματικές συνθήκες ελληνικές … αλλιώς παράτα αδερφέ μου και πήγαινε Los Angels … Digital Marketing Specialist είσαι στο L.A. …την Ελλάδα είσαι Φραπέ – Φιλοσοφία και iphone από τον πακιστανό.

 

Εσείς που θέλετε να φτιάξετε ένα WebSite σωστό (ή από το Jahoo η όχι ) αφήστε τους ειδικούς να σας το φτιάξουν αλλιώς αρχίστε να αγοράζετε 1500 pages ebooks “Websites for dummies” και φτιάξτε μόνοι σας! Στο τέλος μπορείτε να πείτε τι δεν σας αρέσει και αν δεν σας δώσουν μια ικανοποιητική απάντηση τότε έχετε δίκιο και μπορείτε να μιλήσετε. Στο κάτω κάτω να πετύχετε θέλετε και να βγάλετε λεφτά από την σελίδα. Αλλάζετε το λογότυπο ( rebrand) μετά … κανείς δεν θα πει ” α! το λογότυπο είναι μια παπαριά δεν αγοράζω φουντούκια από το site ” Δεν το βλέπουν καν ! ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ όχι το λογότυπο.

ΙΤ-αλός Mode On.

 


κερδίστε 2 Ja-Points κάνοντας κλικ εδώ


 

Είσοδος

Enter username or email
Περισσότερα
Πολύ Πληροφορία για σένα