Imagine More ... Είσοδος στο VR
Στην Πάντοβα υπάρχουν Παντού ποδηλατόδρομοι κάτι που δεν είναι προαιρετικό!

Ο Έλληνας του εξωτερικού

Last updated:

Θα ξεκινήσω με μια φράση ” Δεν άφησα εγώ την Ελλάδα, η Ελλάδα με έφτυσε”. Θα μου πείτε εσύ ένας άνθρωπος την τεχνολογίας λες τέτοια πράγματα ? Ναι σωστά αν είσαι σε γεωστατική τροχιά και βλέπεις της γη από το διάστημα ούτε σύνορα, ούτε αποστάσεις υπάρχουν … αλλά δεν είμαι αστροναύτης.

Πριν περίπου 5 χρόνια έφυγα από την Ελλάδα για την Ιταλία ( από έρωτα προς την γυναίκα μου)  λίγο πριν την λεγόμενη “κρίση” την οικονομική …γιατί η πνευματική κρίση της Ελλάδας πάει πίσω δεκαετίες, τότε που σημερινοί πολιτικoi ήταν παιδάκια και μεγάλωσαν με την παιδεία ότι η Ελλάδα είναι το κέντρο του πλανήτη, το κέντρο του κόσμου. Μεγάλωσαν να είναι λαμόγια.

Έτσι και εγώ στα 40 μου κατάλαβα, είχα την εντύπωση πως καφές, παραλίες, ούζα, και ο ήλιος ήταν το Άλφα  και το Ωμέγα. Η Ουτοπία της Ελλάδας ο τέλειος τόπος, ο φιλόξενος λαός, η γλώσσα η μαθηματική, η δημοκρατία αχ αυτή η δημοκρατία και οι αρχαίοι όπου πήγαινα άκουγα για την μεγάλη Ελλάδα 2 χιλιάδων χρόνων πριν και έλεγα ναι και οι Αιγύπτιοι είχαν πολιτισμό εξελιγμένο 3.000 χρόνια πριν … και έτσι παίζαμε με τις χιλιετίες φτάνοντας στους Ανουνάκι (wtf?) Ναι τους Ανουνάκι ψάχτε το 

Μια φθινοπωρινή μέρα λοιπόν πήρα το καράβι και ήρθα στην Πάντοβα της Ιταλίας στο “κορίτσι” μου σήμερα γυναίκα μου. Είχα έρθει ξανά για 1 εβδομάδα να δω πως είναι η Ιταλία και αποφασίσαμε ότι θα μπορούσα να ζήσω, άνετα. Πήρα την απόφαση μάζεψα τα μπογαλάκια μου τα λίγα ( τα PC μου και τα ρούχα μου δηλαδή) και ήρθα.

Στην Πάντοβα υπάρχουν Παντού ποδηλατόδρομοι κάτι που δεν είναι προαιρετικό!

Η Γυναίκα μου ήταν χρόνια εδώ σαν φοιτήτρια και ήξερε αλλά εγώ ήθελα δικό μας σπίτι και άρχισα να ρωτάω τα νοίκια , το ρεύμα , το Internet και τι θα τρώμε ! Ήμουν στην χώρα του ζυμαριού, Pasta παντού αλλά εγώ νόμιζα πως Pasta ήταν το γλυκό …ε Pasta ήταν αυτό που τρώγαμε συνέχεια. Σε μια φάση ήθελα προβατίνα δεν άντεχα. ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ δεν υπάρχει θεωρείται κρέας 2ης ποιότητας και έχει απαγορευτεί στα κρεοπωλεία εδώ. Για να βρω γνώρισα κρεοπώλη Ιταλό που ήξερε ( να τρώει μάλλον) και κρυφά μου είπε θα σφάξω μία να την φάμε μισή – μισή … μαφία ο τύπος.

Όλα τα πάντα στην Πάντοβα είναι οργανωμένα. Τράπεζες, δημόσιο, διάφορες υπηρεσίες, ταξί, δήμος, δρόμοι, ποδηλατόδρομοι, σκουπίδια, ανακύκλωση, μουσεία, εστιατόρια, δρόμοι, συγκοινωνίες, παιδεία, υγεία, ασφάλεια ( Polizia, carabinieri) ξέρεις τι είναι να σε κυνηγάει περιπολικό Λαμποργκίνι ? Σταματάς μόνο και μόνο να δεις το αυτοκίνητο του μπάτσου. Να πω κάτι αυτονόητο για την Ιταλία ? Απαγορεύεται να καπνίσεις σε κλειστό χώρο. Αν το κάνεις είναι σαν να κάνεις έγκλημα ! Όχι μόνο εφαρμόζεται αλλά ακόμα και σε σπίτια έξω στο μπαλκόνι καπνίζεις, θα πείτε έλα μωρέ σιγά το πράμα τώρα. ΌΧΙ από εκεί ξεκινούν όλα φίλε μου.

Με τα πολλά, η ζωή εδώ δεν έχει ξενυχτάδικα, δεν βλέπεις καφέ-μπαρ με νέους όλη μέρα φραπέ και αμλάχει να ουμ η Ελλάδα έχει το ήλιο του ΡΑ και ψευτομαγκιά. Εδώ δουλεύουν. Cafe σε 45 δευτερόλεπτα και ξανά στο Production. Τι ? πήγε η ώρα 23:00 ύπνο … κλείνουν όλα. Πρωί δουλειά.

Θα μου πείτε και αυτό είναι καλό ? Να δουλεύω σαν το σκυλί, να μην αποφορτίζομαι μέσω της διασκέδασης και να είμαι σκλάβος μια ζωή ? Καλύτερα η Ελλάδα ! Αραλίκη όλη μέρα ! Ακριβώς άσε τους μαλάκες να δουλεύουν … και τα ρολόγια δουλεύουν μια ζωή την έχουμε ! Ακριβώς ! Είσαι Έλληνας ! Ο Βασιλιάς του κόσμου ΤΙ ΛΕΩ του σύμπαντος ! Ακριβώς. Όχι 1 …αλλά 200 μνημόνια θέλεις μαλάκα ε μαλάκα !

Η Πάντοβα έχει παντού ποτάμια και από εδώ πέρασε ο Galileo Galilei (Κι όμως γυρίζει) σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Πάντοβα και όλα τα κτήρια τα λένε Galileo. Δεν ήταν καν παντοβιανός! Όμως έρχονται από τα πέρατα της γης …ξέρουν να προωθούν τον εαυτό τους οι Ιταλοί. Αυτή την μεσαιωνική ιστορία που έχουν του Davinci τα κάστρα τους τα μουσεία τους, ξέρουν πολύ καλά. Να μην πω για την Βενετία που είναι 40 Km μακριά μου και πάω για καφέ. Δεν υπάρχει εποχή του χρόνου που δεν έχει κόσμο. Βασικά κυριολεκτικά και μεταφορικά βουλιάζει από τον κόσμο.

Στο διαμέρισμα που μένω έχει γύρω μου στα 500μ ακτίνα ,πάρκα. Πολλά Πάρκα. Μιλάμε για πολλά πάρκα ! Παντού Πράσινο (μέσα στην πόλη είμαι όχι σε επαρχία). Όταν ήρθα έψαχνα να βρω της κολόνες της “ΔΕΗ” (ΕΝΕL λέγεται η εταιρία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας εδώ) … ναι έψαχνα τις κολόνες του Ρεύματος έλεγα τι διάολο από που παίρνουν ρεύμα ? Υπόγεια όλα… το ίδιο και η τηλεφωνία που πρόσφατα πέρασαν στο 99.9% οπτική ίνα … προσοχή… Σου φέρνουν Οπτική ίνα στο Σπίτι ! Η πολεοδομία τους είναι για σεμινάρια! Στην Ελλάδα το 2030 Fiber On Home και αν δεν φάνε τα λεφτά τα λαμόγια και αν έχουν την τεχνογνωσία να το κάνουν (που δεν την έχουν γιατί δεν διδάσκεται)

Κομπιουτεράς λοιπόν στην Ιταλία με High Tech και χωρίς να ξέρω Ιταλικά έβλεπα ότι κανείς δεν μπορούσε να μιλήσει Αγγλικά. Η Τηλεόραση είναι μεταγλωτισμένη στα Ιταλικά , Ο κινηματογράφος είναι μεταγλωτισμένος στα Ιταλικά όλα Ιταλικά. Ακόμα και οι ταμπέλες παντού, σαφώς δεν θα δεις πολλά Αγγλικά. Αγαπούν την χώρα τους αυτό είναι σίγουρο. Στην Ελλάδα δεν είχα πολλές επιλογές να πάω αν και είχα αυτοκίνητο, εδώ χωρίς αυτοκίνητο έχω πρόσβαση παντού, είναι τόσα πολλά τα μέρη που 5 χρόνια εδώ δεν έχω καταφέρει να πάω σε όλα. Δεν μιλάω μόνο σε κέντρα διασκέδασης αλλά γενικά. Κάθε εβδομάδα υπάρχει μια Festa ( γιορτή ) Έχω τόσες πολλές επιλογές. Με το ποδήλατο έχω πρόσβαση παντού. Σκέφτομαι να πάρω ηλεκτρικό τώρα High sociaty …

Η Ψυχολογία εδώ είναι εντελώς διαφορετική, τον Ιταλό δεν τον νοιάζει η πολιτική, αλήθεια δεν ενδιαφέρονται καν, περισσότερο ασχολούμε εγώ με τους Ιταλούς πολιτικούς παρά αυτοί. Ρώτα κάποιον Έλληνα σήμερα και θα αρχίσει να σου λέει για τσίπρες κουληδες χ.α. ΌΛΗ ΜΕΡΑ ! basta ρε ! Σταμάτα !

Έντονα στοιχεία Ρατσισμού δεν έχω αντιμετωπίσει, κάθε ξένος σε άλλη χώρα το καταλαβαίνει πάντως, είσαι ” ξένος” γι αυτούς …η φάτσα σου, τα ρούχα σου, το δέρμα σου, η συμπεριφορά σου , η γλώσσα σου … ναι η καλύτερη γλώσσα του κόσμου εδώ δεν είναι και τόσο καλή βασικά όταν μιλάω γρήγορα ελληνικά νομίζουν ότι μιλάω αραβικά και φοβούνται μην θυσιαστώ στον αλλάχ. Το βλέπεις στις φάτσες τους …μόλις όμως τους λες “Greco” ( μασκαρά?) σου λέει αααα έχω πάει Σαντορίνι , μύκονος τα γνωστά (σε όλες τις χώρες του κόσμου αυτό λένε) είμαστε ( η Ελλάδα) το Playground του κόσμου, να έρθουν να μεθύσουν να τα κάνουν μπουρδέλο. Ναι ξέρω αυτό το λένε Τουριστική ανάπτυξη στην Ελλάδα. Γι αυτούς όμως είμαστε το ξέσπασμα, οι διακοπές τους, όπως αυτοί που πάνε για σαφάρι στην αφρική να σκοτώσουν ελέφαντες και λιοντάρια. Τι όχι ? σκεφτείτε το …

Προσωπικά μιλώντας δεν θέλω να φύγω από την Ιταλία. Δεν θέλω να γυρίσω στο Ελλαδιστάν, φοβάμαι το λέω. Φοβάμαι πως, από τα λίγα που βλέπω πλέον στις ειδήσεις έχουν φτάσει στα όρια του παραλογισμού, δεν μπορούν να φτιάξουν τα αυτονόητα, η Ελλάδα έχει γίνει ένα πείραμα και η Ευρωπαίοι ή τέλος πάντων αυτό το καπιταλιστικό σύστημα είναι το εργαστήριο. Το πείραμα “Ελλάδα” όμως έχει αποτύχει και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα το καταστρέψουν, το δόγμα του ΣΟΚ πέτυχε  στην Ελλάδα, αυτοί ξέρουν. Το έχουν υπολογίσει.

Μην νομίζετε ότι δεν θα το κάνουν αυτό το πείραμα στην Ιταλία, θα το κάνουν σε βάθος χρόνου. Η Ιταλία όμως μπορεί να πετύχει στο πείραμα. Έχει την παιδεία και τις δομές για να πετύχει δεν είναι όλα τέλεια φυσικά. Σε όλο το πλανήτη υπάρχει (και πάντα υπήρχε στην ιστορία) ένας παγκόσμιος οικονομικοκοινωνικός αναβρασμός, στην τεχνολογία, στις ψυχολογία , στην αναζήτηση… Εδώ που βρίσκομαι νιώθω ξανά 20 χρονών, δεν μου καταστρέφονται τα όνειρα, δεν νιώθω καθημερινά το στρες που είχα στην Ελλάδα και αυτό είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Ίσως το μεγαλύτερο.

Στην Ελλάδα ήμουν ο ” Μεγάλος κομπιουτεράς” με 16 γλώσσες προγραμματισμού από παιδική ηλικία, στο δημοτικό στο μάθημα της ζωγραφικής εγώ ζωγράφιζα στο Deluxe Paint στην Amiga μου και εκτύπωνα σε ακίδες, στα θρησκευτικά υποστήριζα ότι ο Γιαχβέ είναι παραμύθι, στο μάθημα τις ψυχολογίας υποστήριζα πως δεν υπάρχει ψυχή αλλά δεδομένα εγκεφάλου, στην Φυσική το αδύνατο το έψαχνα στα κβάντα και το έκανα δυνατό  και τελικά όλα αυτά με βοήθησαν να κατανοήσω ότι σε έναν άλλον πολιτισμό υπήρχαν και άλλοι σαν εμένα από άλλη πατρίδα που δεν με έπαιρναν σαν τον τρελό του χωριού αλλά επένδυαν σε μένα ! Δεν φταίω εγώ που κοίταζα τα άστρα και ήθελα να στείλω ρομπότ σε ένα από αυτά… ( τι εννοείς σήμερα αυτό είναι κάτι που το ξέρουμε ?)  Είναι μια άλλη συζήτηση.

Τελειώνω με αυτό που άρχισα ” Ελλάδα δεν έφυγα εγώ ,εσύ έφυγες από εμένα”

Σας αφήνω με ένα tweet που πολλοί θα το νομίζουν ότι κάνω πλάκα αλλά δεν …

Είσοδος

Enter username or email
Περισσότερα
4Κ ποιος θα δει ?